péntek

Egészen biztos, hogy el kellene végeznem egy virágkötő tanfolyamot.... 10-ből 8-szor rohadtul nem érti meg egyik virágos sem hogy mit szeretnék, vagyis, hogy NE tegyen mellé három fányi zöldet, akkor se ha csak pár szál virágot veszek, hogy NE kúrjon rá műanyag összehúzós szalagot, csak egyszerűen, úgy amolyan minimál módon kösse meg azt a szerencsétlen csokrot. Aztán meg itthon bénázok vele, mert esküszöm, amikor látom hátul hogy belebassza az aszparáguszt, olyan ideges leszek.... ráadásul nem vagyok hajlandó odaadni senkinek olyan csokrot, amiben ez a förtelem benne van. A múltkor szóltam a csajnak hogy azt légyszi ne, hát csak belesunyizta baszki. Csak sajnos én nem vagyok elég ügyes hozzá, hogy megkössek egy csokrot, de gyanítom ez is csak idő kérdése. Komolyan..... Ha virágot veszek, akkor nem zöldet veszek, pláne nem aszparáguszt, na mindegy.

Szóval ma ballagásra voltunk hivatalosak, az ünnepelt azt mondta, mindenki egy szál virágot vihet csak, mert nem szeretne izomlázat másnap attól, hogy az ünnepség alatt tartja a csokrokat. Gondoltam jóóól van, akkor én veszek neki 3 szál kálát, el is képzeltem olyan kis helyesen, rövid szárral, szorosan összekötve. Ezt az ötletemet el is meséltem a virágosnak, aszongya OK. Mondom jó. Eltűnt a kis fülkébe a 3 szépséges kálával, és visszajött 4 ágnyi ficus benjamina, 2 tő páfrány, és egy valag aszparágusz egészen érdekes csomójával, amiből észak, nyugat és kelet felé mutatott a 3 szál kála, a ballagási szalag meg dróttal valami béna szalaggá gyűrködve és győzelmi zászlóként beleszúrva az egészbe. "Jó lesz így?" Pfff bazmeg, nem ez hányadék, de mindegy, vártam fél órát, csak adjad, majd én megcsinálom. Itthon kivágtam az összes zöldet a kukába, felére levágtam a három kála szárát, összekötöttem, és a szárukra rátekertem a narancssárga ballagási szalagot. Az egy dolog hogy szerintem baromi jól nézett ki, persze nagyon egyszerű és a minimálnál is minimálabb, de csak annyit tennék hozzá, hogy az összes közül ezt az egyetlen minicsokorfélét vitte magával az ünnepségre az unokatesó. :) 

A másik a minigerbera, az istenért nem értette meg a nő, hogy igen, csak és kizárólag 10 szálat szeretnék belőle, pinket, rózsaszínt, és kösse egy vastag pink szalaggal meg az egészet. Azt mondja, egy kis rezgőt hadd rakjon már mellé, uramisten, sírva kérlek, hogy ne! 

OK, lehet hogy szegényes a fantáziám, de vagy legyen nagyon igényesen megkötve (mint például amiket ők csinálnak), vagy hagyjuk a fenébe az egészet és legyen csak a virág. 

Istenem, hogy mennyire utálom az aszparáguszt. :D

Na.... Szóval azért irigylem a problémáimat, de baszki, amikor 3-4 rugót kifizetek egy szaros csokorért, ami áll jobb esetben 10, rosszabb esetben 3 szál virágból, nézzen ki úgy ahogy ÉN kérem. 

3 megjegyzés:

  1. Tipikus... anno az én ballagási csokromat anya úgy kérte, hogy "csak fehér ne legyen, mert az olyan, mint egy koszorú". Erre ott figyelt benne egy halom liliom, bár az is tény, hogy nem voltak teljesen fehérek, kissé már megbarnultak. Persze nem vette át, választott egyet a kész csokrok közül, ráadásul nemcsak szebbet, de sokkal olcsóbbat.

    A menyasszonyi csokromat pedig vajszínű rózsából szerettem volna, mindenféle körítés nélkül. Végül anya rábeszélt, hogy legyen benne pár más színű, emiatt végül "12 vajszínű és 5 rózsaszín rózsából készült csokrot" rendeltünk, az esküvőm reggelén persze egy fordított arányú csokrot kaptam...

    Nem akkora tragédia, de főleg azért bosszantó, mert semmi bonyolult nem volt egyik kérésben sem!

    Egyébként főleg azt szeretem a virágkötőkben, hogy ha rábízom, hogy készítsen egy csokrot 2500-3000 Ft között, akkor mit ad Isten, mindig kereken 3000 Ft-ra jön ki, sosem kevesebbre. :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem kurva jó lett az otthon s.k. csokor amit varázsoltál! Igaz a kiinduló helyzetet nem láttam, de a leírtak alapján annál minden csak jobb lehet. A rezgőt és társait én is azonnal kivágom a pitsába. Balázs mindig azért morog velem, mert amikor kész csokrot kapok az az első, hogy itthon szét szedem és a zöldeket már dobom is ki a kukába. :D Mostanában sokszor mondogatja, hogy ezért nem hoz virágot. :D (Napersze! :D)
    Ezt a dilemmát én sem értem....szerintem ne menj tanfolyamra, mert lehet ott csak azt égetik a tanulók fejébe, hogy ZÖLDET ZÖLDET MINDENÁRON! :D Még elrontatnának! :))))

    Leo, ezt már én is megfigyeltem, hogy ha adsz tól-ig határt mindig a végső árat kérik!

    VálaszTörlés
  3. Leo, az eskuvoi csokor dolog amugy igenis nagy cucc, az a MINIMUM hogy az ilyenekre nagyon odafigyelnek, ha mar egyszer alapbol dupla aron merik, amint kimondja az ember hogy "eskuvo".

    Koszi, Dius. Igen, lehet hogy igazad van, es csak azt tudnam megtanulni, hogyan kel bekotni az aszparaguszt. :D Kosz a dicseretet! :))

    VálaszTörlés