vasárnap

Amikor az olimpia előtt elkezdték adni a tévében a rövidített verzióját, mindig belement valami a szemembe, amikor láttam. Csak ma láttam a hosszú, 2 perces szpotot, és eléggé megbőgetett, na. :)



Apró megjegyzés, hogy a Facebookon, ahol ezt a reklámot tartalmazó cikket linkelte valaki, az alábbi hozzászólás érkezett:

"Tököm kivan, apának lenni smafu? dolgozol mint egy idióta, hogy anyu elvihesse edzésre a kölyködet, túlórázol, nem látod a gyereket csak lefekvéskor, mikor alszik beosonsz hozzá... Cserébe ha válsz, mész az utcára, ez a köszönet. Ebből kéne "reklám"-ot forgatni. Persze erős sarkítás és túlzás, de álljunk már meg egy szóra... Van Valentin-nap, Anyák napja, Nőnap, minden elismerésem a nőknek, nincs ezzel gond, csak legyen már egyenlőség. Igen, női fizetésekben is, vezetők számában is stb. (már ha ugyanolyan színvonalú munkát tud végezni - egyenlő munkáért egyenlő bért!) Vica versa."

Ha nem utálnék ilyen internetes vitákba belemenni, akkor tudtam volna mit írni ennek a megkeseredett, boldogtalan és szomorú embernek. Akinek egy ilyen reklámból is az jön le, hogy szegény, szegény, SZEGÉNY, szerencsétlen és elhanyagolt férfiak. Elhanyagolt, alul értékelt, megbecsülés és figyelem teljes hiányában szenvedő férfiak és apák. Komolyan..... Én látnék egy reklámot, ahol apa kelti a gyereket, csinálja a reggelijét majd viszi edzeni és a többi, hát ugyanígy elbőgném magam rajta, nem az lenne a reakcióm, hogy hahh, bezzeg anyának lenni....???? Ennyi keserű embert.... Elszomorító....

Hozzáteszem: nem mondom, hogy nincs igazság benne, igen, az apák általában többet dolgoznak, és  emiatt általában kevesebbet vannak a gyerekekkel, mint az anyák. A baj ott kezdődik, hogy amikor tehetnék, hogy a gyerekekkel legyenek, akkor idegesítik őket, nem tudnak velük igazán mit kezdeni, és mindig találnak mentséget arra, hogy most nekik miért kell pihenni, vagy bármi mást csinálni, mint a gyerekekkel lenni. Igen, ez is általános. Csak túl sok helyen látom.

Viszont, aki mégsem ilyen, őket meg gondolom baromira nem zavarja a fenti reklám, és eszükbe nem jut levezetni belőle egy hasonló világfájdalmat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése