csütörtök

Rövid hajból hosszút?

Valamikor másfél éve egyik nap úgy keltem fel, hogy kifejezetten idegesített a hajszínem. Pedig akkor már nem is tudom.... 6-7 éve biztosan szőke voltam. De akkor hirtelen belenéztem a tükörben és valami olyasmit gondoltam, hogy "olyan qrvás. meg úgy öregít". Tulajdonképpen mindkettő hülyeség, de még másnap átfestettem barnára, és nagyon örültem neki. Eltelt bő fél év, amikor egyszercsak szintén igen kritikusan szemléltem magam a tükörben. Korábban, éveken át hangoztattam, hogy seggig érő hajra gyúrok, és bár addig nem jutottam el, egészen hosszúra megnövesztettem. Viszont ahogy jobban szemügyre vettem, meg kellett állapítanom, hogy ronda. Kifejezetten ronda. Gyakorlatilag az évek óta tartó hajvasalással olyan szinten sz.rráégettem, hogy hiába jártam rendszeresen fodrászhoz, hiába használtam balzsamot, pakolást, hajvégápolót (bár hővédőt nem), nagyon elvékonyodott. Még másnap lett a majdnem derékig érőből "vikibekemes" rövid, aztán meg "dévidbekem" sztájl. Erre mindenki azt mondta, hogy mennyire jó, jól áll, és tényleg magaménak éreztem, érzem.

Most mégis azon gondolkodom, hogy lehet hogy megnövesztem....

Rájöttem, hogy szeretem ha mindig más a hajam. Még azt is, amikor a "kezelhetetlen-hosszúságú-sehogysemáll" kategória.

Addig is, amíg a a seggigérő a terv megint, a következő dolgokat igyekszem én is betartani:

- Próbálok nem tudomást venni arról a pár ősz hajszálról, amit az elmúlt évek könyörtelenül hagytak emlékeztetőként rajtam. Mindaddig, amíg valaki azt nem mondja hogy "Te őszülsz!" - kivéve a fodrászomat - addig marad az eredeti színe. Bár különösebben nem vagyok oda érte, azt szoktam mondani, olyan egérszürke, ahogy öregszem, mondjuk hogy barnább, szóval elviselhető azért. Az most biztosnak tűnik, hogy szőke nem leszek, egyébként is a szőkítés-világosítás roncsolja leginkább a hajat. Szóval eredeti szín.

- Próbálom megállni, hogy ne vasaljam megint rongyosra. A múltkori hajnövesztő bizniszem azt hiszem, ezért volt abszolút halálra ítélve már az elején. Akkor bubi sztájl volt, amit előszeretettel lőttem be hajvasalóval, már röviden is, aztán ahogy nőtt le, egyre inkább. Így hiába vágattam a végét rendszeresen, borzalmasan elvékonyodtak a hajszálak. Szóval zéró vasalás.

- Jó minőségű sampon, balzsam. Esetleg hővédő, pakolás, egyéb biszbasz. Szóval ápolás.

- Vágatás viszonylag rendszeresen.

Hajnövesztő terméket egyelőre nem tervezek használni, aztán majd meglátjuk, lehet hogy mégis.

No, most egyelőre ez a projekt. Aztán lehet hogy holnapután elegem lesz és levágatom 2 centisre az egészet - kis esélyt látok rá, de lehet.

Mind a 10 db olvasómat kérdezem: tegyek havonta képet, hogy hogyan halad?

6 megjegyzés:

  1. Igen, kérünk képet! :) (én sem hennáztatom már (ne ezen múljon alapon) és bár elég mákos meg minden éljen az eredeti seszínű hajszín! :)))

    VálaszTörlés
  2. OK. :)) Ma nagyon lestrapált már a fejem/hajam, mert sapkát póbálgattam, majd holnap reggel lövök róla egy fotót. :)

    VálaszTörlés
  3. Naná, hogy jöjjenek a képek! :)

    VálaszTörlés
  4. Ajánlom hajnövesztés egyben ápolás gyanánt a ricinusolajat (hajtövekre pakolásként szigorúan minimum 15 percre, utána jól kiöblíteni) vagy a (nem vicc!) Panthenol habot! Egyébként én is növesztek, már fülig érő kleopátra-kezdemény! És egyébként dettó; ha hosszú, rövidet akarok, ha rövid, hosszút...

    VálaszTörlés