péntek

Elöljáróban csak annyit szeretnék mondani, hogy ez nem a Szent László kórház ellen fog szólni elsősorban, hanem úgy általában egy "fikázzuk a rendszert" típusú elégedetlenkedés. Ami egyébként annyira nem szokásom, de most mégis.

Szóval immáron második napja vagyunk bent, de nagyjából annyi infóm van a gyerek állapotáról, mint tegnap a felvétel után. Az tiszta sor, hogy a tegnapra kiírt vizsgálatokat miért nem tudták elvégezni, a majdnemkiszáradás miatt a szükséges 3-ból 1 minta sem állt rendelkezésre. Viszont tegnap estétől ma reggelig sorozatosan produkálta a mindenféle testnedvet, amikről addig a pillanatig tudtunk bármit is hogy odaadtuk. A folyton rohanó nővérke hátának 10 perce feltettem a kérdést hogy wasist a leletekkel, azt mondja, majd a viziten. Amiből egy van ugyanis, reggel 9-kor.

Fertőző osztály lévén a szülők sem mehetnek ki a folyosóra, csak laposkúszásban a hűtőig. Ha a gyerek lázas lesz, nem folyik az infúzió, bármi kérdés, kérés, baj lenne, a nővérhívóval kell jelezni. A negatív rekord reakcióidő kettő óra volt... Amikor Lujza bepisilt, pár percen belül kapott tiszta lepedőt, de takaróhuzatot úgy 4 órára rá. A folyamatos rohanásnak köszönhetően kellett tegnap új branült betenni, nem cserélte le időben az infúziót, lecsöpögött, a branülbe meg bealvadt a vér. Csakcsupán 2-2 és fél óra elteltével pikkpakk ki is cserélték... Ez mind nem hanyagság. Ez fejetlenség és kapkodás. Az hogy 16 kórteremre jut 1 db nővér, az nevetséges! Alapvetően mindegyikük kedves nagyon, de brutálisan túlterheltek.

A legjobban mégis a tájékoztatás hiánya bosszant. Semmit nem mond senki, kizárólag a viziten. Nekem az is fura hogy orvos egy nap egyszer látja a gyereket. Eddig bárhol voltam, OK, effektíve kevés helyen, hála istennek, 2 vizit volt. Az utolsó háborognivalóm a kaja... Nem kell diétázni, OK! Nade hányós-hasmenős gyereknek bablevest?! Na ne már....

A szülők jelenlétét és elhelyezését azért még megemlíteném. BejöHET a szülő, úgy értem itt lehet, megengedik. De az igazság az hogy elképzelni nem tudom hogy oldanák meg ha valaki nem jönne be a gyerekkel. Tulajdonképpen elvárás, különben tutira nem tudnák rendesen ellátni, cserébe kapsz is egy széket. Rendben hogy nem a kényelemről szól, na de napokig egy széken ülni és földön aludni....

Esténként olyan a hely mint egy menekültszállás, minden szülő a földön polifoam-on, hálózsákkal. Kaját sem kapsz persze, szóval ahhoz képest mennyire szükségük van nekik is szülői segítségre, nem viszik túlzásba. Az más kérdés hogy akár állva, étlen-szomjan sem hagynám itt a kislányomat, de azért pl a Heim Pálban, pénzért ugyan, de kaptam ágyat és kaját is amikor a hasadékműtét volt.

Mondjuk az látszik hogy rohadtul nincs pénz, a nővérek számában, abban, hogy a kórteremben lévő 4 csapból 1-nél van fertőtlenítő, abban hogy kb 2-3 alap teszten kívül semmit nem néznek, ha a probléma nem esik ebbe a 2-3 dologba akkor sose derül ki mi volt a baj, és sorolhatnám.

A bejegyzést tegnap kezdtem írni, mára kiderült, hogy rota vírust sikerült benyalnia. (Szerencsére beleesett abba a pár tesztelt dologba?) Mivel ennek semmi különösebb kezelése nincs, a kiszáradásra kell csak nagyon figyelni, várunk. Jelenleg nem kap infúziót, estére esélyesen visszakötik, de ahhoz képest hogy 2 napig folyamatosan kapta, haladás! Hazamenetel szerintem vasárnap előtt nem.

Azért picit elgondolkodtam nem kellett volna-e mégis az a védőoltás....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése