szombat

AKAROM!

"A gépajtóban átfut az agyadon, hogy talán jobb lenne otthon filmet nézni de már túl késő. Elveszted a biztos talajt a lábad alól és elindul az őrület. A kiugrás utáni pillanatokban kiordítod magadból az elmúlt napok stresszét majd elfelejtesz mindent. Kiürül az agyad és semmire sem emlékszel abból amit a tandemugrás földi felkészítés során elgyakoroltunk. Átadod magad valami földöntúli érzésnek és a gravitációnak. Tandemugrás alatt felgyorsulunk kb 220km/h-ra és zuhanunk a föld felé 50-55 másodpercet. 

Az ernyő nyílása után nyögsz egy nagyot és nem tudod minek örülsz jobban, hogy kinyílt az ernyő v, hogy olyan dolgot csináltál amire egész életedben emlékezni fogsz. Észrevétlenül hátranézel, hogy ott van e még a tandempilótád, felnyúlsz és megmarkolod a hevedered, "biztos ami biztos ha már kinyílt az ernyő nehogy leessek" Eszedbe jut a tandemugrás földi felkészítése és az is hogy semmit nem csináltál meg belőle de ez mit sem számít már!

Az ereszkedés közben választhatsz mit szeretnél.
-Óvatos fordulókat mert felkeveredett a gyomrod és ciki lenne lehánynod a tandempilótádat. - "Csak szeretném nézni a tájat" szöveg hihető mindenkinek.
-VAGY, őrületes fordulókat, hogy ne tudd hol az ég és a föld és a centrifugális erő kitépi a lábadat, a heveder belevágjon a combodba és szinte látod, ahogy a gyomrod lecsúszik a bokádig majd a következő pillanatban megszűnik a gravitáció, a súlytalanság állapotába kerülsz és a gyomrod megindul a torkod felé. Ha igazán élvezed a tandemugrást nem tudsz mást kiabálni csak ezt:

IGEEEEN!

Persze mindennek van határa és előbb-utóbb a tandempilótád sem bírja már a pörgéseket és azt hazudja neked, "Most már be kell fejezni mert közel a tandemugrás vége, jön a föld" Te készséggel elhiszed és próbálsz egy kis komolyságot erőltetni magadra - mégse hajszolhatod bele a tandempilótádat felelőtlen dolgokba.

A tandemugrás, földet érés után remeg a lábad, szédül a fejed, ki van száradva a szád, lehet, hogy szükséged van pár perc fekvésre a füvön. Az arcodról nem tudod letörölni a mosolyt és a rászáradt nyálat ami zuhanás közben észrevétlenül mászott oda és fogalmad sincs miért nevetnek rajtad a haverok csak amikor visszanézed a rólad készült tandemugrás DVD-t."

(TandemTeam)

Már csak az olvasástól is a hideg futkos a hátamon. :) 

(Magam előtt látom, ahogy szegény Anyukám haja az égnek áll, hogy már megint mit talált ki ez a gyerek.....? Nyugi, Anyu! ;) )

1 megjegyzés:

  1. Remélem kislányom "álom álom édes álom......" és nem őrültél meg.

    VálaszTörlés