szerda

A zenérűl

Ha már az éneklést említettem az előbb....

Manci is imád énekelni, szerencsére neki, úgy tűnik, szép hangja is van, ráadásul nagyon tisztán énekel, és elképesztő a ritmusérzéke, ezeket eddig nagyjából hárman vagy négyen jegyezték meg, egymástól teljesen függetlenül (ovis tánctanár, Balanszos tánctanár  - pedig összesen kétszer voltunk, óvónő, rocksztárkeresztapja). 

Nekem van egy nagy hendikeppem, ezzel tisztában is vagyok: gyűlölöm a gyerekdalokat.... Nem arra gondolok, hogy nem énekeltem régebben neki a klasszikus baba/gyerekdalokat, meg jónéhány napdalt, de nálam már Halász Judit is sok szódával megy el, az Alma Együttest már nem bírom egyáltalán elviselni. Nem mondom, hogy az összes gyerekdaltól agyvérzést kapok, de nagyrészt igen. Így aztán nem is szoktunk hallgatni, persze ha kéri, akkor a Gyerekdalok DVD-t szokta nézni, meg a kocsiban sokszor megy hangoskönyv (pl Pom-Pom by Pogány Judit vagy Rudolf Péter - imádom! :) ), de nagyjából ennyi, ezen kívül "énzenémet" hallgatunk.

Pár hete, amikor rácsúsztam a Girl on Fire-re, egyszer csak azt vettem észre, hogy úgy énekli, olyan tisztán, olyan szépen a dallamot, hogy a szám is tátva maradt. Minden hang, minden hajlítás pont a helyén, ahol kell, persze mindezt egy ötéves hangján, nyilván, de megdöbbentett. Mostanában az Álomtégla volt ilyen, azt is nyomja kívülről, ennek legalább a szövegét is tudja, illetve, OK, előbbinek is tudja a szövegét, még a rap betétet is. :D 

Az ízlése, azt kell mondanom, nem annyira rossz. Vannak persze félresiklások, itt jöttem rá, hogy az óvónő sem nagyon szereti a gyerekdalokat, és alkalomadtán rak be nekik "rendes" zenét. Így került haza a Gangam style és az Ai se eu te pego, bár utóbbi viselhető, előbbitől zöldet hányok. Kedvence volt eddig a fentieken kívül a "jeejeejee" (Roxette - Dressed for success), Alexandra Burke - All night long (szintén baromi jól énekli), Acou'stix - Backseat love például.

És valamelyik nap így szólt hozzám: "Anya! Most rakd be azt, amikor neki mindegy, csak legyen vörös!". :D Rendben!


4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos lehet, amikor énekel, meg ez az utolsó kérés, jajj, hát jó ízlésű... :):):)(gyorgyi1987 voltam, de nem tudom beírni valamiért)

    VálaszTörlés
  2. Egyebkent ennel az volt a fura hogy kb egyszer hallotta, es igy megjegyezte. :)

    (Nem tudom miert nem tudtad beirni, majd geprol megnezem mit sz.rakodik a blogspot.)

    VálaszTörlés
  3. Na, hát ezt kérjük videódokumentálni. :)

    VálaszTörlés
  4. Melyiket? :) Az osszeset? :D

    VálaszTörlés